Coornhert en Erasmus (ZKV-10)

Coornhert en Erasmus begeleiden kinderen van de Avondvierdaagse naar de finish.
De wijze mannen torenen hoog boven de jeugd uit. Zij zijn prachtige reuzen. Met hun bewegende koppen van papier-maché, overzien de filosofen het reilen en zeilen in onze feestvierende stad. Want Gouda “bestaat” 750 jaar. Naast nieuwe evenementen, pikken de traditionele ook een graantje mee.

Gelokt door getrompetter en het getrappel van paardenhoeven loop ik naar de Markt, waar vanavond honderden jonge wandelaars bijeenkomen. Hier en daar een middeleeuws meiske of een leerkracht met een luit. Of moeders in ruw katoenen rokken, wat een feest.

Toch, geen medaille zonder keerzijde. Er zijn kinderen met handdoeken om hun schouders. “Natuurlijk, om zweet op te vangen”, toch? Mispoes. Die handdoeken zijn om striemen in hun nekken tegen te gaan. Striemen veroorzaakt door de touwtjes waar ZAKKEN snoep aan bengelen.

Een vader langs de route die alvast alle aangeboden zoetigheid in een grote tas stouwt.
Een wandelaartje dat niets heeft gekregen.

Coornhert en Erasmus schudden hun hoofd.

Willie,
20 mei 2022

This entry was posted in In en om de Keizerstraat, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.