Eerste ervaring

Omdat moeder is ‘gevlogen’, moet hij het met mij doen. Hij is net twee maanden oud, slaapt veilig in een warm nestje, drinkt bij zijn mama.
Het is zondagochtend, eerste paasdag 2018. Papa, mama en zus pakken hun ski’s en vertrekken. Sneeuw is een onweerstaanbaar fenomeen.
Ik blijf achter met de boreling, aan alles is gedacht: twee flesjes gekolfde melk in de koelkast, crèmes en Pampers op ooghoogte, kinderwagen bekruikt, draagzak uit de knoop en het espressoapparaat op stand-by. Telefoons drie keer gecheckt, met een hand op ‘t hart beloofd dat ik bel, wanneer de kleine man onbedaarlijk huilt en niet te troosten valt.
Na maanden van zwangerschap en kraamvrouwentijd, hunkert de jonge moeder naar haar bergen met sneeuw, zoals gemeld. Haar baby-zoontje is aan mijn zorgen toevertrouwd.

En dan. Ze zijn vertrokken. Max, zo heet het nestblijvertje, begint met een uurtje slaap. Dan, kirrend geeft hij te kennen dat het tijd is voor melk.
Oeps. Zal het lukken? Voor de eerste keer melk uit een flesje?
De oma fluistert dat het goed is. Dat vindt Max ook. Hij knippert met zijn blauwe kijkers en zet het op een drinken, gelijk een ketellapper. Als dank een grote boer en een vette glimlach.

Tegen lunchtijd arriveert de moeder en haar gevolg. Max ruikt háár onmiddellijk en vindt dat zij dírect moet komen.
Gelijk heeft ie, want zo’n eerste keer is een hele ervaring.
Ook voor oma.

Willie,
01-04-2018

This entry was posted in Kleinkinderen. Bookmark the permalink.

One Response to Eerste ervaring

  1. Riet says:

    Wat een lieve ervaring