Graadje lager (ZKV-3)

Vandaag is het ‘Warme Truiendag’. Ik haalde een borstrokje en een forse trui uit de kast, zette de thermostaat een graadje lager. Want als iedereen dat doet, scheelt het een enorme hoeveelheid gas. Daar hebben we namelijk al zo weinig van. En van die CO2 uitstoot worden beestjes en bloemetjes ook niet vrolijker.
Daarnaast: ga naar buiten. Niet tegen dovemans oren gezegd. Met ferme pas loop ik door onze parken, richting Markt.
Nondeju. Daar tel ik tientallen terrasheaters. Ik besef dat mijn borstrok en trui slechts een druppel op de overbekende gloeiende plaat zijn. Het is om mismoedig van te worden.
Het verwarmen van de buitenlucht om verwende gasten te paaien? “Stoken voor de polder”, zei mijn moeder-zaliger.
Naast ‘Warme Truiendag’ pleit ik voor een ‘Koude Terrasdag’. Met wantjes, lange onderbroeken of  guitige oorwarmers, wanneer je het tóch nodig vindt, om in februari buiten koffie of een borrel te drinken.

Willie,
11 februari 2022

This entry was posted in Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.