Molshopen (ZKV-2)

Sjoukje Dijkstra volbracht een dubbele Rietberger op spekglad ijs, alsof zij van een keukentrapje wandelde.
Volgens mij had de heer Rietbergen ook geen moeite met zo’n dubbele Rietberger, maar dan een van een andere orde. Wat rondjes draaien en een sprongetje toe? Geen jaren van afzien en strakke trainingsschema’s. Dít kunstje is gratis geleverd bij de geboorte. Alhoewel, gezond verstand ook?
Tien jaar geleden was ‘de zwager van’ al kampioen, zo gaat het vaak met dubieuze kampioenen, verslaafd aan aandacht, van geen ophouden weten. Hij doet zijn naam eer aan, de vriend én collega van familie Talpa europaea.
Nu weet ik dat mollen aardig blind zijn, nog nooit heb ik het bewijs zo letterlijk meegemaakt. Jarenlang wegkijken en oogjes toe totdat een mollenklem in een van de duistere gangen van de familie Mol/Talpa geplaatst werd.
De zwarte molshopen op het Gooise matras moeten koste wat kost geslecht worden.

Willie,
21 januari 2022

This entry was posted in Perspectief, Taal, Uncategorized, Verhalen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.