117.998. Week 26. Dag 5

Al dagen loop ik hoopvol naar de brievenbus als ie kleppert, maar daar is nooit, die zo lang verwachte brief. Dat ik de ‘Prik der Prikken’ mag halen.

Vanmiddag kwam een bijzondere mededeling via social media, -je moet het maar net horen of lezen-, dat er 118.000 vaccins liggen te wachten zonder echte bestemming, omdat door de Paasdagen de post vertraagt. Ehh? Het is al jaar en dag een goed gebruik in Nederland, GGD, dat op álle ‘Tweede’ dagen de mannen en de vrouwen van Tante Pos zich ‘s morgens vroeg nog eens lekker omdraaien in bed. Ik heb nog nooit een leuk kaartje gehad op Tweede Pinksterdag, bijvoorbeeld. Van welke wereld komen jullie?

Maar geen geneuzel. ‘Wij’, geborenen in 1947 of 1948, mogen! We mogen zelfs bellen om een afspraak te maken vóór dat we een uitnodiging hebben gekregen van de GGD.

Dus vanmiddag belden alle jonge grijze baarden of hip gepermanente koppies als een gek naar de GGD. Waaronder ik. Na anderhalf uur gaf ik de moed op, morgen ben ik de eerste.
Hopelijk zijn er dan pas 117.998 vaccins vergeven.

Willie,
2 april 2021

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.