Van MOM naar WOW. Week 26. Dag 6

Story. Flair. Tina.
Donald Duck. Bicycling. FiscAlert.
Foodies. Golfers. Happy Shape.
Kampeer Kampioen. Landleven. Bookazine.
Men’s Health. Altlas van de Bijbelse Wereld.
Nautique. Opzij en Plus.
Queste en Quote en V’gan.
Runners en Zwanger.
En meer. Veel meer.

In Sesamstraat zingt Pino een geweldig lied: “Voor alles is een woord, zelfs voor het woordje niets”. Schatplichtig aan de schrijvers van deze evergreen type ik: “Voor alles is een tijdschrift, zelfs al is het voor niets.”
Want onvoorstelbaar, voor elke ‘behoefte’ is wel blad op markt. Voor ieder probleem wordt een remedie uit de doeken gedaan. Voor elke honger naar een ander lichaam, voor menig zucht naar sensatie, het ligt in de schappen. Voor onbereikbare dromen: magazines vol met wondermooie tuinen of altijd opgeruimde huizen, schone kinderen en onvermoeibare andere mensen.
(Wetenswaardigheden en Donald Duck gaan over andere zaken.)

Niet genoemd hierboven is de KEK-mama. Deze glossy plaatste gister een paginagrote advertentie in verschillende dagbladen. Da’s geen halve maatregel, maar natuurlijk heeft  KEK-mama daar een reden voor: dat heet MOMshaming en dit gedrag moet stoppen, volgens de uitgever.  Jonge onzekere collega-moeders nog onzekerder maken, op de speelplaats of bij de zandbak? Met vileine opmerkingen?
“Goh, is Ottelien nog niet zindelijk? Onze Annelijn allang.”
“Jouw Dagmar lust niet zoveel. Mijn Zeger eet echt alles.”
“Nee, ik heb mijn baan opgezegd. Ik vind dat een moeder bij de kinderen hoort te zijn.”
Drie voorbeelden lijken me genoeg. De gesprekken laten zich raden.

Het magazine ziet een gat in de labiele-mama-markt. Het vraagt een ‘deskundige’ hoe dit euvel verholpen kan worden. Blijkt niet zo moeilijk. Jonge moeders moeten elkaar met rust laten en steunen. MOMbracing ziet het daglicht. Gewoon een beetje aardig voor elke jeugdige Mommy. Van “shamen” naar “bracen”. Hè hè.
Of in het kort: van MOM naar WOW. De boel omdraaien. Zo eenvoudig is het.

Lijkt me een goede paasgedachte.

Willie,
3 april 2021

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.