Bruin fruit. Week 22. Dag 2

Alhoewel ik het laatste decennium wis en waarachtig niet onder een steen heb geleefd, moet me toch iets van het hart. Ik heb “iets” niet gehoord, niet gelezen, niet opgemerkt, niet gezien. Kortom er is meer dan tien jaar “iets” niet tot me doorgedrongen. Terwijl ik van mezelf denk, dat ik zo’n oplettend typje ben.
Ineens lees ik dat “iets” her en der. Misschien heb ik het geblokt, omdat het een verschrikkelijk eufemistisch taalgedrocht  is.

Waar gaat het helemaal over?
Het kan in de oven en in de frituur.
Vettig en lekker.
Goedkoop en voedzaam.
Hoort bij een dorstig keel.
Dominee Grendaat schreef er in 2008 al een column over.
Ooit hét studentenwoord van het jaar.
Appelleert aan gezonde vitamines, maar het tegendeel is waar.
Suggereert aan bomen te groeien.

Oplossing? BRUIN FRUIT. (Een mens is nooit te oud om te leren.)

Nederlanders verorberen miljoenen “bruine fruitjes” per jaar. Blijkt.
Perziken, pruimen en peren hebben het nakijken

Willie,
2 maart 2021

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.