Dag 76 in “sociale onthouding”

Vandaag, dag 76. Lampenkap

Wat een haken en ogen komen om de hoek gluren bij het heropenen van de restaurants. De uitbaters denken zich suf en rekenen zich vooralsnog niet rijk.
Ik lees over “looplijnen”, “pinautomaten-op-stok”, “grote couveuses voor twee personen”, “diner-maskers”. Knuffels op lege stoelen om het gevoel te krijgen dat het gezellig druk is. Ook is  de menukaart ingekort tot behapbare brokken, zo is het te overzien voor  het keukenpersoneel.

De grootste Willie Wortel zeltelt in Parijs. Hij bedacht voor zijn gasten “lampenkappen”.
Boven elke stoel hangt een reuze kap van plexiglas, je duikt er met je hoofd onder, corona heeft het nazien. Plex’eat is de naam. Maar stel: na twee overheerlijke Pelforth Blonde wil ik even naar het toilet. Mag die lampenkap dan mee?

Corona is een luilekkerland in voor uitvinders. Wat al niet bedacht:
Een wasstraat voor supermarktkarretjes en voor spatmaskers.
Een wandelstok met een lege huls, waarin de as van een overledenen kan. Kun je lekker wandelen en bij elke tik op de grond verlies je een beetje van je dierbare. Omdat afscheid nu zo anders is.
Een hoofdkap. Zet een doorzichtige plastic zak op je hoofd, bevestig hem met een elastiek goed onder je kin. Hang een soort luchtpompje op je rug, leid een buis van pomp naar zak, knopje omdraaien en ziedaar: een corona-astronaut!
Een anti-corana deur. Men neme een deur, de goede maat even verifiëren bij je eventuele bezoekadres. Op heuphoogte zaag je twee gaten, zo groot als een kattenluik. In die gaten regel je plastic handschoenen of iets wat daar op lijkt. Goed vastmaken, zodat geen coronaatje het in zijn hoofd haalt het ruime sop te kiezen.
Neem de passende deur mee naar je oma/zus/opa/tante/kind/buurvrouw of oude collega. Plaats de deur bij het bezoek aan het eind van een gang of in een sponning. Nu kun je met -misschien- besmette tengels door de gaten een hand geven. Praktisch toch?

Bouwmarkten, wees alert. Over een poosje zijn de deuren niet meer aan te slepen. Want met een grote familie, in allemaal verschillende huizen, hebben wij sowieso tien deuren nodig.
Of zal ik toch maar een lampenkap opzetten?

Morgen, dag 77. Mevrouw Helderder

Willie, 29 mei 2020

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.