“White Monday”

Aha, daar is ie weer: de deprimaandag. Want het is koud en nat, er is geen zon en de kerstvetten zijn na drie weken nog aanwezig op buik en heupen. Ook zijn goede voornemens ruimschoots achter de rododendrons gesodemieterd.
Een “wetenschapper”, Cliff Arnalle, heeft zich in 2005 onvergetelijk gemaakt om via een ingewikkelde formule de derde maandag in januari als zodanig te bestempelen. Hij spon er overigens flink garen bij, dankzij zijn connecties in de reiswereld, want een vakantie nú boeken schijnt een probaat middel te zijn tegen winter blues. Een listige jongen, die Cliff.

Nieuwsgierig zoek ik naar andere, liefst integere suggesties om 15-01-2024 een beetje aangenaam door te komen. Want januari is en blijft ietwat somber. Bestaat er een gouden handreiking, een nieuw vergezicht, een formidabele gedachte?
Niets van dat al, het is een normaal en overbekend rijtje: goed ontbijten, wandelen, doen wat je vrolijk maakt, sporten (mag ook je huis opruimen zijn in je Adidas, dat geeft een extra dimensie), knuffelen, goed boek lezen of een reis naar zonnige oorden boeken. (Daar is ie weer. De kassa rinkelt.)

Zou het negeren van deze winterdag wellicht het perfecte advies zijn? Gewoon een beetje aanmodderen. Misschien lukt het leven even niet op Bleu Monday. Wat dan nog?
Dat de commercie daar anders overdenkt, is niet mijn pakkie-an.

Wellicht is het morgen, áls de voorspellingen uitkomen, geen Bleu Monday maar een White Monday met een fris en vrolijk ieniemienie laagje sneeuw.
Daar kan geen gouden tip tegenop.

Willie,
14-01-2024

This entry was posted in Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.