“Kalender-oud”, deel 5

Volgens dr. Stephen Cabral uit Amerika vier ik ooit én met gemak mijn 100ste verjaardag. Want wat is het geval?
Uit zijn onderzoek blijkt, dat grootouders die veel tijd en ruimte vrijmaken voor hun kleinkinderen, langer leven. Heb ik mazzel. Nakomelingen bij de vleet om me heen.           Mijn grootmoederschap begon in 2004, nog steeds mag ik deel uitmaken van het reilen en zeilen in vier gezinnen. Van noord naar zuid: trein en fiets brengen me overal.

“Willie, doe wat voor jezelf.”
“Ga lekker golfen.”
“Ze (?) gaan op je rekenen.”

Nee, ik heb geen weerwoord én ik ben ook ‘gekke Henkie’ niet. Want er zijn negen monden die “OMA” zeggen, negen paar ogen die mij zien, negen paar oren die ooit liedjes wilden horen en nu verhalen van vroeger. Er zijn negen paar handen, voorheen knuistjes, die warm voelen.
Nu de meeste bezitters van die monden, ogen, oren en handen een respectabel stuk boven mij uitsteken, mag ik zo af en toe een glimp opvangen van hun jonge leven.                          Wat een rijkdom. In 2047 ga ik 100 kaarsjes uitblazen, met gemak.

Willie,
30 mei 2024

This entry was posted in Kinderen, Kleinkinderen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.