Wiegen

Nee, voor de zomerse temperaturen was deze zomer de reis naar Frankrijk niet nodig.
Waarom hebben wij dan zoveel kilometers afgelegd, files getrotseerd en hoge cols ‘genomen’?
Het laat zich raden. Kinderen, grote en kleine. Vier in getal.

Net als in de winter, is ook in deze warme maanden voor de groten veel werk aan de winkel: sprankelende foto’s moeten geschoten, daarnaast hongerige magen van toeristen met pizza’s gevuld.

Tijdens de uren dat de vader en de moeder van huis zijn om de benodigde euro’s te verdienen, spelen en zwemmen, kietelen en praten, puzzelen en verven, dansen en kroelen, wandelen en zingen, stoeien en lezen, koken en verschonen, lachen en kijken, voeden en dollen, kammen en murmelen, fantaseren en spetteren, toneelspelen en verbieden, luisteren en kleien, veronderstellen en keutelen, schommelen en zwieren, vingerverven en schminken, tekenen en lezen, bouwen en scheppen, luisteren en troosten, rollebollen en springen, frutselen en bengelen, fluisteren en poetsen, spetteren en optillen, begrijpen, fluiten en dollen opa en oma uit Pays-Bas. De zorgzame vierjarige zus en haar montere babybroertje genieten.
Maar bovenal: opa en oma wiegen.

Willie,
l’Argentière la Bessée
25-07-2018

This entry was posted in Kinderen, Kleinkinderen, Reizen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.