Folders-2

Gelukkig, daar is ie nog een keer: de Trekpleister. Biedt aan, een rollator met zitplaats tot 100 kilo. Voor dikke opa’s en oma’s. Die zijn vast oud kunnen worden, omdat zij altijd al een No-Touch Automatische zeepdispenser op hun aanrecht hadden staan. Ook te koop met korting. Hups, even met je handen richting dispenser en er floept zo een kwakje zeep op je hand. Overigens, ook als je niet van plan bent je handen te wassen.

Bristol, ‘Verander meteen van top tot teen’, kleedt mij geheel voor 100 euro, inclusief oorwarmers, voor die koude voorspelde winter. Merk: 2-bizzy.
Het foldertje voelt net zo flodderig aan als de kleuren van de leggings en de stuntshirts zijn.

Ik heb er genoeg van, terwijl er nog een tiental folders te gaan zijn.
Hoogvliet met de Mayolijn, de ANWB die slechts korting geeft wanneer ik de bonnetjes uitknip, de schreeuwerige Baby&Tiener Megastore met kinderbedden waar geen normaal kind nog rustig in kan slapen, de Mediamarkt, die niet gek is, met een TV waarvoor een muur uitgebroken moet worden. De Dixons met gaming special gamepret waar ik echt te oud voor ben, de Gall en Gall, waar ik nooit te oud voor ben. Bij de Etos krijg ik ’s middags na vier uur 80 % korting, Leen Bakker biedt een gecapitoneerde eetkamerstoel aan met een extra rokje, en Block vertelt over anti-kreukfases en opfrisprogramma’s.

Wat een verademing. Daar is de Hema.
Eenvoudig, stoer en overzichtelijk. Mooi en aantrekkelijk. Recht door zee en geen extra idiote adjectieven. No nonsens, begrijpelijke zaken voor een begrijpelijke prijs. Bijna allemaal nodig in een mensenleven.
Ik las een oude Griek, die tweeduizend jaar geleden in zijn stad over de markt liep en verzuchtte: ‘Wat is hier veel te koop wat ik niet nodig heb.’ Zou hij wel een fan willen zijn van de Hema?
Onze ja/nee sticker blijft in elk geval gehandhaafd.

Willie, 5 november 2011

This entry was posted in November 2011. Bookmark the permalink.

Comments are closed.