Folders-1

Wij hebben een ja/nee sticker op de brievenbus. Daarmee ontlasten wij het milieu, denken we, maar vooral onszelf. Want elke week opnieuw een stevige stapel glitterglanderglunder folders moeten doornemen vinden wij een onbenullig tijdverdrijf. Toch wint mijn nieuwsgierigheid het soms van de goede intentie, dan vraag ik een kwiek krantenknaapje om een setje. De jongen, niet ouder dan 13, zegt dat ik er wel meer mag. Nog al wiedes, des te eerder is ie van zijn reut af.
Stiekem een beetje blij met mijn gedurfde actie, trek ik thuis voortvarend het plastic van het pakket af. Goed geluimd begin ik met het zoeken naar dat wat ik misschien zo graag wil en nog niet heb. Daarvoor heb ik 21 folders, boekjes, krantjes en flyers te gaan.
Opgewekt begin ik aan dit karwei. Een ware odyssee.

Er zijn sales is soorten en maten bij Seats en Sofas. Zoals een ‘strakke kubistische hoek, uitgevoerd in Sussy met 50% korting’. Sussy? Even googelen dan maar. De adverteerder komt er niet goed vanaf met zijn Sussy. Ook wil ik al helemaal geen bank met Elephantstof. Ook uit de aanbieding.

Het Kruidvat dan. Steeds verrassend en altijd voordelig. Gelukkig hebben ze gediplomeerde drogisten in elke winkel, zo lees ik. Dat klopt. Ik kan geen pleister of pilletje kopen, of de vraag wordt in alle toonaarden gesteld: ‘Bent u bekend met dit medicijn?’ Geen antwoord afwachtend gaan de caissières over tot het teruggeven van het eventuele wisselgeld. Toch, in de folder leggen zij mij uit wat een neusverkoudheid is. Verder geen nieuws. Hup, ook al naar de krantenbak.

De Aldi offreert mij een lunchversieder. Wauh. Of een draaikussen. Misschien voor draaikonten? Of een plantenarrangement in warme kleuren. Bleekgroene en zwakgele takjes steken boven een nep sloophouten bakje uit. Alles natuurlijk voor een koopje.

Gelukkig ben ik nu bij de Praxis aangeland. Dat geeft me moed. Geen snuisterijen of onbegrijpelijke etenswaar. En toch. Weer nep. Nu snelbehang met dessin nepsloophout. Met korting. Of een robuuste houtopslag van 140x118x40. Dan maar hopen dat de aangekondigde ijzige winter niet doorgaat.

Bij Het Huis koop ik brillen met looken. Die van lady Gaga, Victor en Rolf, Johny Depp of Jacky O. Om je energiek, chic, en sexy te voelen. Creditcard meenemen.

Ooit wel eens van JYSK gehoord? Zij doen aan korting bij slapen, baden, wonen. Kussens met gesiliconiseerde spiraalvormige polyestervezels. Gelukkig heb ik nog meer keuze, zoals kussen met vulling wat lijkt op dons. De hoezen zijn behandeld met verzachtende aloë vera. Mag in de was. Er is ook memorieschuim en memory foam. Kussen met dons van Europese eenden zijn duurder dan kussen van eenden zonder land. Ieder denke hier maar het zijne van…
Andere mogelijkheid: dekbedden met muskusdons voor slechts 125 euro. Ehh? Muskusdons? Internet leert mij dat het hier gaat om het dons van piepkleine muskuseenden. Verder moet je niet lezen als je nachtrust je lief is.

Wordt vervolgd.

Willie, 4 november 2011

This entry was posted in November 2011. Bookmark the permalink.

Comments are closed.