Nationale dagen. Nog 2 dagen.

Nationale dagen, er is niets ‘beschermds’ aan. Altijd dacht ik, dat het min of meer wettelijk geregistreerde dagen waren. Dat een soort commissie, achter heftig gesloten deuren, het hoofd boog over de relevantie van zo’n dag.
Dat wijze mannen en vrouwen, na veel veldwerk en het interpreteren van statistieken tot een slotsom kwamen: déze dag is belangrijk voor de maatschappij. Zoals bijvoorbeeld: Bloeddonordag, Nelson Mandeladag, Mantelzorgdag en Open Monumentedag.
Zo werkt het dus niet. Iedereen mag dagen claimen. En met een beetje geluk, de digitale wereld helpt een handje, word je bedachte dag een gelukstreffer.

Spagettidag, Koffiedag, Pannenkoekendag, Pindakaasdag, Handdoekdag of Wachtwoorddag. Wat moet een normaal mens ermee? Veelal gluurt commercie om de hoek, maar bij de Dag van Naakt Tuinieren of bij de Toplessdag liggen vast verschillende én andere belangen ten grondslag.

Overigens denk ik dat er ontzettend veel goede onderwerpen zijn, om extra aandacht voor te vragen, zeg maar om er even een dagje bij stil te staan.

Ik vind het jammer dat onnozele onderwerpen de boel vervuilen.

Willie,
20 april 2021

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.