Lummelen. Nog 3 dagen.

Vorige week, op 15 april, was het nationale Lummeldag. Wat men al niet verzint. Schijnt al zes jaar te bestaan, in 2015 bedacht door Marieke van Dijk van Springidee®. Het heeft haar geen windeieren gelegd. Haar coachingsbureau telt de centen.
Zij haalt er zelfs Leonardo da Vinci bij, de datum is namelijk niet zomaar. Hij zag het levenslicht op 15 april 1452, en de beste man heeft ooit gezegd: “Grote genieën presteren soms meer wanneer zij minder werken.”

Springidee® verkoopt cursussen om te leren lummelen, lanterfanten, flierefluiten, lapzwansen, luieren of slampampen. Het bureau geeft hiervoor SENSATIONELE tips: ga rommel opruimen, stofzuigen, wandelen, in de zon liggen, breien, kleuren, ramen lappen. In de tuin werken is ook een goed idee. Zolang je maar gedachteloos bezig bent. Want uit lummelmomenten dus, groeien de meest geniale gedachten.

Of dát klopt ga ik komende weken eens uitzoeken.

Willie,

19 april 2021

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.