Dag 37 in “sociale onthouding”

Vandaag, dag 37. Koorddansen

De mooiste metafoor voor dit moment: alle  virologen, deskundigen, wetenschappers, onderzoekers, artsen, politici zijn koorddansers.
In dit corona tijdperk balanceren zij zélfs op een slap koord. Want deze beslissers moeten niet alleen zichzelf in evenwicht houden (petje af hoe zij volharden, al weken lang), zij dienen ook de bewegingen van het huidige slappe koord in de gaten houden. Dan is het opletten geblazen, anders val je. Keihard.

(Wikipedia: Slap koord, niet alleen jezelf in evenwicht houden, maar ook de bewegingen van het touw.)

Is het strakke koord waarop alle beslissers, virologen, deskundigen, wetenschappers, onderzoekers, artsen, politici, na ruim vier weken langzamerhand slap gespannen?

Jazeker. Klakkeloze kritiek, partijgewin, verdeeldheid, opruiende teksten her en der. Zo ondermijnt men de nauwkeurige acrobatische toeren die beslissers, virologen, deskundigen, wetenschappers, onderzoekers, artsen, politici moesten of moeten uitvoeren.

Daar is het hele eieren eten: beslissers, virologen, deskundigen, wetenschappers, onderzoekers, artsen, politici hebben dus te maken met een koord, dat mensen, bewust of onbewust, verslappen.

We willen winkelen.
We willen naar een terras.
We willen geld verdienen.
We willen naar de schoonheidsspecialiste.
We willen voetballen/crossen/skaten/zwemmen/reizen/borrelen/kamperen.
We willen naar school.
Wij willen naar de kleinkinderen.

Alle “we willen” maakt het koord slap en ik geef het ze te doen, die beslissers, virologen, deskundigen, wetenschappers, onderzoekers, artsen, politici.

Had ik maar een glazen bol, dan kon ik hun raad geven. Want wie weet wat juist is?

Voor alle beslissers, virologen, deskundigen, wetenschappers, onderzoekers, artsen, politici is dít ook nog eens een koord zonder vangnet.

Aasgieren liggen al op de loer als onverhoopt een beslisser, een viroloog, een deskundige, een wetenschapper, een onderzoeker, een arts,  of een politicus struikelt en van het koord kukelt.

Morgen, dag 38. Lichtpuntje

Willie, 20 april 2020

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.