De Donkere Dagen

Opgelet, boeren burgers en buitenlui, de Donkere Dagen zijn weer helemaal aangebroken. Gezellig, maar niet volgens de Politie Hollands Midden. Op 8 november hielden zij nl. twee negentienjarige mannen en een zeventienjarige jongen aan, die snode plannen smeedden en smeden om te roven en te jatten tijdens de schemer. Zo lees ik in ons plaatselijk huis-aan-huisblad.
Goed. Zij roofden, de mannen en jongens, dat is natuurlijk niet ok. In Gouda, maar ook in omstreken. Gouda en omstreken, wat idyllisch.
De politieteams gingen voor het hanengekraai op pad, om de boeven van hun bed te lichten. Logisch. Maar een van de boeven kroop, link als ie is, in een kruipruimte. ‘Gelukkig,’ zo gaat het persbericht verder, ‘werd hij toch aangetroffen.’ Wauh. ‘De dienders vonden in hun woningen,’ ik denk in de woningen van hun onwetende ouders, ‘een heleboel ontvreemde spullen uit Gouda en omstreken en uit het hele land. Bijvoorbeeld uit Moordrecht en Boskoop.’ Dat heet breed denken.

Alle gekheid op een stokje, deze aanhoudingen maken deel uit van het Donkere Dagen Offensief. ‘Want’, ik citeer onze districtschef, ‘wij hopen dat het aantal inbraken rond de Donkere Dagen in Gouda en omgeving zullen afnemen. Wij verwachten dat de boeven van Gouda en omstreken en het hele land in de Donkere Dagen in de donkere kerkers zullen verblijven.’
Bromsnor is op zijn hoede.

Willie, 10 november 2011

This entry was posted in November 2011. Bookmark the permalink.

Comments are closed.