Scharrelen. Week 25. Dag 2

Het mag weer. Scharrelen. Nee, niet in de zin van: “Mijn buurman heeft een scharreltje.” Gegund en gezellig, maar vandaag de ‘corona’dag krijgt scharrelen zijn oude betekenis terug. Zoals kippetjes en kuikentjes doen, mits zij de mogelijkheden hebben natuurlijk. Een beetje de grond omwoelen hier, een wurmpje daar. Zíj leggen geen mijlen af met een stopwatch in hun snavel of met een stappenteller aan hun pootjes, kortom, zij scharrelen.

Wat blijkt? Dit gedrag is ook uitstekend voor de meeste ‘corona’mensen, die meer dan ooit met hun billen vastgeplakt op stoelen zitten.

Hans Savelberg*) beweert vandaag in de Volkskrant, naar aanleiding van de uitkomst van zijn experiment, dat extreem bewegen of scharrelen geen hout uitmaakt voor onze lichamelijke gezondheid.
Conclusie: “Gewoon elk halfuur drie tot vijf minuten een beetje bewegen. Slenteren, scharrelen, dat levert de gezondste bloedwaarde op. Wil je sporten en het uiterste uit jezelf halen? Ok, dat is dan slechts voor je eigen plezier. Nodig is het niet, anders waren wij wel anders gebouwd.”

Ik slenter en scharrel mijn vijfde ‘gipsen’week in, voel me gesteund.

Willie, 23 maart 2021

*) de Volkskrant, 22-03-2021
“Intensief sporten? Rondscharrelen is ook voldoende”

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.