Stemmen 2. Week 23. Dag 5

Nog een klein vervolg op mijn telling m/v van gister op de kandidatenlijst.
Ik gok dat partij 27, JezusLeeft, slechts mannen aanlevert. Er is geen enkele verwijzing naar mannetje of vrouwtje, maar ik ken mijn Pappenheimers. Wel lees ik de woonplaats van de 3 kandidaten: 2 uit Giessenbrug en 1 uit Giessendam. Lekker samen uit de Bijbelbelt. Met een partijprogram dat in de Middeleeuwen lijkt bedacht, hopen zij Nederland te behoeden, want “Sodom en Gomarra” lonkt al volgens hun overtuiging.
Henk Krol, partij 25, heeft ook geen zin in m/v. Deze schoenmaker blijft bij zijn leest. Als ik op de voornamen af ga, is de score: 7 vrouw van de 22.
Kortom, vrouwen zijn nagenoeg bij alle partijen dik in de minderheid. Dat is nu jammer, want ik leerde zojuist dat mannen drie keer zoveel interrumperen in een gesprek dan vrouwen. Dat is geen wissewasje. Manterrupting, zo heet dat, en ze leren het maar niet af.
“Ze blijven ook nog langer praten, praten, praten. Punt. Dan een ademteug en weer praten. Dat is lastig te doorbreken.” (aldus dr. Danielle Braun, vanmorgen in de Volkskrant)

Zo komen wij nooit aan het woord.

Willie,
12 maart 2021

This entry was posted in Corona, Taal. Bookmark the permalink.

Comments are closed.