Dag 41 in “sociale onthouding”

Vandaag, dag 41. “Hair matters”

Zag ik het gister goed? Onze koning op bezoek bij een verzorgingshuis in Hoorn met een corona kapsel? Wat heet. Beetje rozige uitgroei, bijna een matje over zijn keurig gestreken overhemdboordje, en wat brutale haren bij de oren.
“Als je haar maar goed zit”,  Vulcano zong het in 1983. Hun topper krijgt deze weken een andere lading.

Ik ga de tekst een beetje herschrijven:
“Als je haar maar niet goed zit.” Dát is pas solidair zijn, zitten niet alle mensen met de handen in het haar?  Want hoe kun je in hemelsnaam de kapperszaken verplicht dicht houden en er zelf uitzien als Gina Lollobrigida of Leonardo DiCaprio?  Als ik journaal kijk, actualiteitenprogramma’s volg, lopen daar de Gina’s en de Leonardo’s af en aan.
Niemand op het scherm heeft uitgroei, terwijl we minstens al ruim één centimeter verder zijn. Alle krullen zijn onder controle, de slapen grijzen niet, geen coupe is verknipt door een lieve huisgenoot.

Onze MP sprak een week geleden, toen er naar zijn haardracht werd gevraagd: ‘Als het moet neem ik een Grapperhaus-model.’ Ik moet het nog zien.
Minister De Jonge houdt het op “plaksel”. (Uh, gebruikt u behangerslijm of peuterplak?)

Lieve leiders:
“Hair matters.” Dat weten we al eeuwen, lees het verhaal van Simson en Delila.
Of, zoek naar de verhalen over hair bij Hillary Clinton. Dan zijn jullie een dikke middag zoet, misschien even fijn om de zaak op zijn beloop te laten. Ik gun jullie er een borrel bij.

“Hair matters”: stiekem toch gekapt óf een koning met uitgroei?

Nog nooit is het haar van “Koning, Keizer, Admiraal” zo’n uithangbord geweest.

Morgen, dag 42. Ikweetwatdebuurmaneet

Willie, 24 april 2020

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.