Voorspelbretels

Ja, het staat er echt: v-o-o-r-s-p-e-l-b-r-e-t-e-l-s. Ze zijn te koop bij AH, met een ingenieus score-schuifstysteem. En snel kopen, de waarschuwing ‘Op is Op’ staat er vast niet voor niets. Dat wordt hollen, zodat jeans en pantalons niet hoeven af te zakken. Gelukje dat er ook andere inhakers bedacht zijn, zoals een voorspelsjaal en een voorspelhoed. Sjaal om keel tegen schorheid te beschermen en hoed om niet op het hoofd te hoeven krabben bij tegenvallende resultaten. Zo dacht ik. Niets is minder waar.
Want alle vrouwenemancipatie ten spijt heeft Zaandam een wedstrijdje bedacht, de zogenaamde ‘Mannen tegen Vrouwen Pool’. Na enkele nachtjes slapen en een aangename sessie op de hei kwam deze EUREKA bovendrijven.
Opgetogen, strak in het pak en langharig, kneuterig aan een pilsje met wat borrelnootjes bedachten ze het, de jongens en een handjevol meisjes van de reclame.
(………….)
‘Goed plan, Olivier, maar hoe betrekken we de dames erbij?’
‘Waarbij?’
‘Vriend, wat denk je? De EK uiteraard. Wij mannen pilzen wat, we snezen wat mondvoer en we juichen gepast, indien nodig.’
‘Uhh?’
‘De vrouwtjes, hé. Geven verkeerd commentaar, willen discussiëren over het leesproces van onze kids op het moment suprême.’
‘Je bedoelt?’
‘We laten denken dat ze mee mogen spelen. Ze mogen het doelsaldo voorspellen.
We doen er wat plaatjes bij voor de kids en de hele familie is gekluisterd aan Buis en Bonus. Kassa!’
‘Verderfelijk goed plan, Olivier. Hoe nu verder?’
‘Strategie, juiste poppen op the right place. Eitje.’
‘Ook niet iets met het paranormale varken uit Kiev? Geen koteletjes of zo met korting?’
“Wouter, wat dacht je. De eargenness neemt niet toe met karbonaden in de braadpan. Ludiek is de key.’
Voor de zon ter kimme gaat, is de helderziende olifant Citta uit Polen ook in de strijd gegooid. Wouter bedacht borrelpootjes en snackslurfjes om de kassa te laten rinkelen. Het mocht niet baten.
Albert Heijn gaat tijdens het EK ons land opvrolijken met bretel, hoed en sjaal. Interactief, dat wel. De strijd gaat deze keer niet om welk land kampioen wordt, maar of Vrouwen van Mannen winnen in het koffiedik kijken.
‘Voor eens en voor altijd slechten we, wie er beter kan voorspellen’, lees ik in de Allerhande. Die grootgrutter, even terug in de tijd, zo wordt het toch nog gezellig. Mannen tegen Vrouwen, beide seksen getooid als oranje Neanderthalers, gaan de strijd aan. Gespannen gezichten, zwijgende monden, sissende geluiden. Niet om onze jongens, maar om de uitslag op de voorspelbretel met het score-schuifsysteem.
Morgen 0-9?

Willie, 1 juni 2012

Naschrift op 3 juni: Op z’n kop had ik het goed voorspeld: 0-9 is met bretels aan 6-0.

This entry was posted in Verhalen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.