Koekhuisje (ZKV-13)

Beloofd is beloofd. Kleindochter en ik gaan een koekhuisje maken. Daarom zoek ik een eenvoudige snijkoek, een koek die je zelf kan snijden. Wij hebben een groot stuk nodig voor de begane grond, ook een flink stuk om een puntdak te maken. Dat gaat niet makkelijk met voorgesneden koeken. Waar is een koek zonder poespas en zonder afgepaste sneetjes? Ik denk dat ik zoetjesaan door de “tijd begin te vallen”, zoals dat zo poëtisch heet.
Buisman? Groene zeep? Grof gemalen koffie? Soda? Snijbiet? Menig jong supermarktmedewerker moet het opzoeken op zijn/haar/het mobiel. Gevolgd met de conclusie: “O ja, dat van mijn oma.”
Ik glimlach vriendelijk. Hij/zij/het kan er ook niets aan doen.
Maar dat er bijna geen gewone, doodnormale snijkoek meer te vinden is, daar fronzen mijn wenkbrauwen van.
Misschien reden voor een demonstratie? Nederland plat leggen?

Nuhh, kleindochter en ik zochten sámen een oplossing. Dat werkte wonderwel.

Willie,
5 juli 2022

This entry was posted in Kleinkinderen, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.