De kluts van Poetin (ZKV-5)

Misschien moet ik die Poetin bellen. Ik vertel niet over alle ellende die hij veroorzaakt, dat weet ie allang.
Ooit glimlachte Maria Ivanovna met liefde naar haar Wladimiertje. Dat doet een moeder. Ze heeft hem ook stiekem laten dopen. Haar man diende het volk.
Er wandelde ook een oma rond hun datsja. Zij sprokkelde houtjes met haar kleinzoon, terwijl opa Spiridon Poetin als privé kok kookte voor Lenin en Stalin. Maar oma maakte onverstoorbaar een vuurtje en borsjtsj. Haar hartendiefje  speelde vast oorlogje met  overgebleven takjes en twijgjes. Zoals de meeste jongetjes doen.
Toch. Ergens onderweg is deze WWP de kluts kwijtgeraakt, dít ga ik hem vragen wanneer ik hem aan de lijn heb.
“Beste Wladimir Wladimirovitsj Poetin. Waar ligt jouw kluts? Mag ik helpen zoeken?”
“Nee?”
“Dan verklaar ik je nu voor gek.”

Morgenavond ga ik naar Amsterdam. Protesteren tegen een man die de kluts kwijt is.

Willie, 11 maart 2022

 

This entry was posted in Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.