Wat gij niet wilt. Nog 17 dagen.

“Met Pasen voor de haard, met Pinksteren op straat”. Een troostrijke gedachte, nu sneeuwvlokken op mijn pas ontloken tulpjes vallen. Als ik in hun ‘bollen’ stond, wachtte ik  op zonnigere tijden. Want die komen. Echt. Ooit gaat dit ‘Judasweer’ voorbij.

Over mijn frisgroene dunne lentebloesje heb ik een dikke trui aangetrokken, het lijkt nergens op, maar een warm lijf is ook wat waard. Idioot eigenlijk dat ik sneeuw in de winter heerlijk vind, maar in april vervloek. Komt het omdat de dagen langer zijn? Dat ik net als vogels wil flierefluiten? Het zit vast in mijn bioritme.

Ik maak er het beste van, warm chocolademelk op en ga in ‘mijmerstand’. Genoeg te wikken en te wegen, zat zaken waar ik geen zinnig antwoord op weet.
Bijvoorbeeld. In politiek Den Haag gaat het om: wat is waarheid, wat is een leugen?
Hebben diegenen die nu moord en brand schreeuwen, nooit iets verzwegen of een leugentje om bestwil uitgeperst? Of iets verzwegen?
Daarnaast lijkt het me sjieker om af te rekenen met een systeem dan op de man spelen. Mij heb je.
“Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet.” Geldt voor iedereen.

Het is slechts een mijmerijtje op deze Tweede Paasdag met code geel (!).

Willie,
5 april 2021

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.