W8ff. Week 25. Dag 4

Nietsvermoedend blader ik door de Allerhande, ik lees wat en zet een kruisje bij passende recepten. De advertenties sla ik meestal over, eerlijk gezegd is het boek dan zo uit.
Eenvierde deel is gevuld met juichkreten en overtreffende reclame-trappen. Natuurlijk is die hele Allerhande een groot ‘op de borstklopperij’ van onze grote nationale grootgrutter. Dat voor het gemak even terzijde.
Naast hun huismerk heeft AH ook artikelen van gewoon, andere leveranciers.
Eén ervan is Heinz. Laat nu deze multinational met zijn geprakte tomaten en alles wat er maar in een potje of tube kan, een bijdetijdse kreet hebben bedacht:
“TOMATO FRITO, MEER SMAAK AAN JE FAVO’S”.
Favo’s? Is de taal van mijn puberkleindochters nu ook officieel?
Alhoewel, mijn lieve oudere zus (1936), doet ook aan afkortingen. Omdat zij iets met mij eens was (!), kwam er per kerende app terug: idd.
Ahh, mijn moeder kocht ooit een betaalbaar japonnetje bij Clemens & August, zij sprak het met enige dictie uit. Zo hoorde dat.
Tachtig jaar later houden we het kort: info, bio, fysio, mayo, aso, poli, vimbo, persco, lab. Allemmaal reeds gesetteld of terrein winnend.

Voor de oudere lezer, die wil concurreren met jeugdige familieleden, een summiere greep uit de huidige rij app-afkortingen:
NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander
POV: Je hebt gelijk, vanuit jouw Point Of View
BFF: Best Friend Forever
pls: alstublieft, please
lama: laat maar
LOL: Lol, Laughing Out Loud
ofc : natuurlijk, of course.
DIY: zelf aan de slag, Do It Yourself

Mag het wel? Mag het niet? Ik blijf verre van een opgeheven vingertje.
Wij reizen al jarenlang met de NS, vliegen met de KLM, rijden in een Saab of Fiat, kopen een deo, praten over onze MP, doen boodschappen bij de Hema, zoeken ons heil bij een psych. Het LUMC staat in Leiden en DNA ligt op het puntje van onze tong. GTST, nog zo een.
IQ, tbs, ic, DJ, AOW, NASA, KGB, de rij is eindeloos en wij gaan er moeiteloos mee om.

W8ff, kweenie of duidelijk ben.Dat sommigen er sws aan moeten wennen, is vdnt!

Willie, 25 januari 2021

This entry was posted in Corona, Taal. Bookmark the permalink.

Comments are closed.