Dag 96 in “sociale onthouding”

Vandaag, dag 95. Wisselend

Ex as a twelve! De tafel is gedekt, binnen komen!’
Op zijn mollige pootjes drentelt de kleine miljardair over een jaar of anderhalf het stulpje van zijn ouders binnen, alwaar  kaviaar op zijn porseleinen bordje wacht. Overigens hoeft het manneke niet binnen te komen, hij is al ‘binnen’.

Als we het toch over namen gaan hebben. Wat hadden onze ouders het makkelijk. Eerst geboren zoon werd vernoemd naar de vader van de jonge vader, eerst geboren dochter naar de moeder in het kraambed. Daarna kwamen stuk voor stuk de andere grootouders aan bod, of ooms en tantes. De laatste baby’s gingen er met de naam van de papa en mama vandoor. Ik ben vernoemd naar mijn moeder. Beiden heten we Wilhelmina, alleen de roepnaam werd aangepast aan de tijd.

Vernoemen anno 2020? Hoort dat niet in een rariteiten kabinet? Sinds de geboorte van het zoontje van Elon Musk zou je denken. Nu begrijp ik ook best, dat hij niet elke dag aan de naam van zijn vader herinnerd wil worden. Opa Errol Musk laat nog wel eens een steekje vallen. Maar dat terzijde.

Ok, dan ga je voor Harry, Donald, Charles. Of omdat je Musk heet voor: Raket of Teslo. Maar om dat arme kind X Æ A-Xii te noemen?

Oh, wacht even, dat mocht niet. Er moest van letter gewisseld worden, want de gemeenteambtenaar kon de Æ niet vinden op de computer.
Er was overigens nog meer gewisseld, want in eerste instantie was Xii geschreven als 12. Dat mag niet in een naam, zelfs niet als je een raket kunt bekostigen. Maar, je bent niet voor niets een intelligent en slim mannetje, je strijkt een hand over je gouden hart en maakt van de Æ een AE. Voor de 12 ga je naar de Romeinen.

‘Lieve kleine zevende (!) zoon van me, mijn jongetje wat is er dan? Heb je een poepluier, zit een boertje je dwars? Kom maar, dan schouder ik je even, mijn kleine Ex as a twelve.
Zal ik je ook vertellen hoe je aan die mooie naam komt? Luister.’

Guhhh, geeuw, guhhhh, gahhhh”

“Wat nu, slaap je al?”

Arm kind. Hij kan elke dag verschoond worden met bankbiljetten, maar draagt zijn leven lang, de nu goedgekeurde versie  X AE A-Xii  met zich mee.*)

Op de crèche, op school, bij zijn vriendjes en vriendinnetjes. Of mag hij een koosnaampje krijgen.

Misschien?

Morgen, dag 97. Bol

Willie, 18 juni 2020

*) Na de geboorte van de kleine maakten zijn ouders bekend dat hij de naam X Æ A-12 had gekregen. Grimes legde op Twitter uit dat de X stond voor het onbekende, Æ is de elvenspelling van AI (artificiële intelligentie) en de A-12 verwijst naar een vliegtuig dat de voorloper was van de SR-17, het favoriete toestel van de kersverse ouders.

Al snel bleek dat de staat Californië geen cijfers accepteert in namen, dus werd het getal 12 in de naam van het jongetje omgezet in Romeinse cijfers. Maar nu blijkt dat ook X Æ A-XII niet is goedgekeurd, omdat Æ niet voorkomt in het alfabet. Daarom gaat het kind nu verder als X AE A-XII.

De naam van de kleine, het eerste kind van Grimes en het zevende van Musk, wordt in alle versies uitgesproken als Ex Ash A Twelve.

 

This entry was posted in Corona, Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.