Dag 79 in “sociale onthouding”

Vandaag, dag 79. Joviaal

Zesentwintigduizend-vierhonderddrieënnegentig dagen geleden ben ik op een woensdag geboren. Ik had het liever een dagje later gewild.
Donderdagse kinderen zijn ter wereld gekomen onder het teken van Jupiter, een planeet die bekend staat om zijn jovialiteit. Dat vind ik zo’n mooie karaktertrek.

Donderdag als geboortedag.
De benaming van donderdag is afkomstig van het woord Donar-dag. De Germaanse god van donder en onweer is Donar, een synoniem van Jupiter. Vanuit onze traditie is donderdag de vijfde dag van een week. Een persoon geboren op donderdag, en daarom onder Jupiter, is geboren onder de meest gunstige stand van alle planeten.
De planeet Jupiter vertegenwoordigt optimisme, inzicht, geluk en een goed humeur. Iemand geboren op deze dag komt dan ook vaak joviaal, vrijgevig, opgewekt en sociaal over. Ook heeft een donderdagskind de neiging tot zichzelf enigszins een rooskleuriger beeld voor te houden vergeleken bij de realiteit.
De planeet is sterk gelieerd aan educatie. Donderdagskinderen zijn leergierig en gericht op het geleerde delen met hun omgeving en de wereld. Ze zijn om die reden dan ook geschikt voor leidinggevende functies. Zij leiden dan ook bij voorkeur een zo onafhankelijk mogelijk leven. Zij genieten vaak respect en anderen ervaren hun aanwezigheid levendig. Kritiek uitdelen is donderdagskinderen allerminst vreemd. Zij kunnen tenslotte ook erg koppig en eigenwijs zijn.  (www.astrolologie.nl)

Wat er ook van waar moge zijn. Maar ja, ík ben van woensdag. Ook niet mis hoor.

Woensdag als geboortedag.
De benaming van woensdag is gebaseerd op de Germaanse god Wodan. Daarnaast is het de naam voor Mercurius in de oude Germaanse taal. Personen die op een woensdag geboren zijn, worden astrologisch gezien beheerst door de planeet Mercurius, waardoor zij nog wel eens rusteloos zijn.
Zij bezitten ook vaak vragende en onderzoekende eigenschappen, dankzij de planeet. Een kind van woensdag is communicatief sterk, veelzijdig, zorgeloos, logisch ingesteld en sterk in zaken doen. Zij zijn doorgaans tevreden met de staat van hun leven. Zo maken zij zich geen zorg te veel over omgeving of uiterlijkheden. Woensdagskinderen zijn niet bijzonder georganiseerd in hun werkend leven, hun gedachten vluchtig en zijn chaotisch van aard. Je kan dan ook met afspraken niet altijd op hen rekenen.
Personen die op woensdag geboren zijn geboren zijn doorgaans geschikte personen voor leidinggevende functies. Zij zenden graag boodschappen uit mensen rondom hen. Ze voelen een behoefte om veel te reizen of in beweging te zijn, te communiceren en te leren en het zo naar de zin te hebben. Wel kunnen zij soms moeite ondervinden om hun woede of boosheid te kanaliseren.
(www.astrolologie.nl)

Ken ik mijzelve? Zal ik bovenstaande woensdagse bedenksels eens haarfijn fileren?

Rusteloos: in zekere mate, zet mij niet op een cruiseschip.
Vragend, onderzoekend: klopt
Communicatief sterk: dacht het wel
Veelzijdig: ok
Zorgeloos: klopt niet
Logisch ingesteld: ligt aan de omstandigheden
Sterk in zaken doen: ben geen miljonair, maar heb niet te klagen
Maakt zich geen zorg over omgeving of uiterlijkheden: kletskoek
Ongeorganiseerd in een werkend leven: lachertje
Gedachten zijn vluchtig en chaotisch van aard: herken ik niets in
Je kan met afspraken niet altijd op hen rekenen: gevalletje grootste onzin
Leidinggevende functies: welzeker
Boodschappen zenden: vervelende eigenschap
Behoefte om te reizen of in beweging te zijn: al is het maar op de fiets
Communiceren en leren om naar het zin te hebben: altijd
Moeite om boosheid en woede te kanaliseren: hoe ouder hoe wijzer

Willie Woensdagkind, het is zoals het is. Al buurt ik graag bij donderdag, vooral om de jovialiteit van Jupiter. Misschien mag ik nog meer uit zijn boodschappenmandje, waar ik me met gemak ik herken?

Morgen, dag 80. Gemist

Willie, 1 juni 2020

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.