Aanstoken

Mijnheer Frits Bolkenstein heeft dé oplossing: het klimaatverdrag moet voor een poosje de koelkast in. Misschien zou hij het liever naar de Noordpool sturen, maar ja, daar smelt het ijs al in ras tempo. Dus: in de politieke koelkast. Is Mijnheer B. nu helemaal van lotje getikt?
Hoopt hij, dat van uitstel afstel komt? Omdat de ‘kleine burger’, volgens hem, de rekening gepresenteerd krijgt? Sinds wanneer maken hij en zijn trawanten zich druk om de ‘kleine burger’? Dat antwoord weet ik, namelijk als er verkiezingen in aantocht zijn.
Afgelopen dinsdag laat de oud-VVD-leider optekenen in de Volkskrant: “Nederland zou bij dit klimaatverdrag dusdanig op de schop moeten, dat het te vergelijken is met Mao’s GroteSprongVoorwaarts.” Frits B. wrijft ons nog iets in: “En we weten hoe het daarmee is afgelopen.” Tjonge jonge, wat een stoere taal.
Gert-Jan Segers in een mosterdgroen Maopak? Voor die tijd is ál het ijs gesmolten en leven aapjes alleen nog in dierentuinen. Dat heet: te laat, mijnheer F.B.
Zal ik het vuur aanstoken? Ik geloof meer in ‘klimaatdrammers’ dan in oude mannen die ooit de klok hebben horen luiden, maar nu op een leeftijd zijn gekomen dat ze de klepel niet meer vinden.
Gevaarlijk.

Willie, 17-01-2017

This entry was posted in Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.