De geest uit de fles

Ze kissebissen wat af, de leden van 50PLUS. Alwéér grommen ze elkaar de tent uit. Aamborstig verheffen zij hun stem, achterklap teelt wierig. Met stoom uit de oren bestrijden zij elkaar, zij dienen moties van wantrouwen in en verwijten de pot dat de ketel zwart ziet. Voorwaar, geen akkefietje.
Wie zijn zij toch, die mensen? Waarom zo verbeten, waarom zo verongelijkt? Ik begrijp er geen sikkepit van.
Ontevreden of zo? Nuh, zij racen op dure elektrische fietsen, maken ritjes met de caravan, hebben tijd te over om in het struweel te suizebollen, kunnen voor een grijpstuiver naar de schouwburg. Bovendien hebben 50plussers apparaten onder handbereik waar mijn moeder niet eens van durfde te dromen…
Nu de geest voor de zoveelste keer uit de fles is, stel ik voor: stop hem er niet meer in, hou op met jullie geneuzel, geef een afscheidsfeest en wat er dan nog in kas zit (!) is mooi voor, bijvoorbeeld, de leraren op de basisscholen.
En ga met je vrije tijd wat zinnigs doen.

Willie
15 mei 2018

This entry was posted in Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.