‘Gestormpooled’

Mijn nachttrein in Parijs wacht niet, om precies negen over negen is de grote locomotief ‘op stoom’ en begint hij aan de lange reis naar de Franse Alpen, daar wil ik naar toe. Zo ook afgelopen donderdag, de dag van de storm.
Thuis houd ik de site van de Thalys nauwlettend in de gaten, weliswaar besluit de NS het gehele raderwerk stil te leggen, maar de site van de Thalys meldt dat zij wél rijden.
Vol goede moed brengt Lief mij naar Rotterdam, koffertje gepakt, ticket in de hand. Daar blijkt dat NIETS rijdt, ook mijn verbinding naar Parijs niet.
We zoeken informatie, die is er niet, maar we mogen wel naar het Mariott Hotel tegenover het station, waar schalen met chique broodjes, kannen met koffie en alle mogelijke sappen klaar staan.
Ook hier geen informatie, behalve: ‘We weten nog niets. Het kan nog uren duren. Verder garanderen we ook niet’, de dame met een NS/Thalys insigne op haar pet gebaart wijds naar alle reizigers in de foyer, ‘of iedereen direct een plaats heeft.’
‘Ik heb een ticket voor een aansluiting in Parijs, zijn er regels?’
De dame: ’Nee, wie het brutaalst is heeft een plek.’ Ze herschikt haar krullen en wendt zich tot de volgende verbaasde reiziger.
Daar is Lief, in mijn oor: ‘Ik breng je toch even naar Parijs, haal je met gemak de nachttrein.’
‘Kunnen we mensen mee vragen? We hebben plek over.’
Zo gezegd, zo gedaan. Het werd een geanimeerde tocht met een dame en een heer op de achterbank. Zíj op tijd in Parijs, ík op tijd in mijn slaapcoupé.
Zonder dat we het wisten hebben we ‘gestormpooled’.

Willie.
21 januari 2018

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

One Response to ‘Gestormpooled’

  1. Henry says:

    Hi Willie,
    Fantastisch dat jullie ons gevraagd hebben om mee te rijden! De Thalys heeft de hele donderdag niet gereden vanuit Rotterdam. Dank zij jullie waren er wel al donderdagavond :). Hug!