Dolores

De folder al gezien van Didi? Die, waarin een oudere dame met stijle grijze haren én met een te grote zonnebril, aanstellerig poseert? Zij noemt zich dit voorjaar de muze van Didi. Muze? Een gepassioneerde vrouw die een kunstenaar inspireert? Lees en huiver.
Déze muze heeft een zilvergrijs BOB-kapsel, net tot over haar oren. Haar taille verbergt ze onder een tuniek in nude en zalm, de voorgeschreven modekleuren. Haar sieraden zijn te groots en te meeslepend.
Haar voetjes dragen schoenen die er mee door kunnen. Zo ook de zwarte panty. Maar het geheel, kijk naar haar getuite lippen, haar glimlach, het is om te huilen.
De muze van Didi, Dolores, denkt dat ze achttien is, maar aan haar hals kan ik zien dat zij zeker zeventig lentes telt.
Dolores moet ons verleiden tot aankopen. Omdat zij volgens de modeketen intrigerend is en haar persoonlijkheid belangrijker is dan haar leeftijd. (Dus toch!)
Over haar outfit meldt Didi: “Nudes staan voor zachte, sensuele vrouwelijkheid. Huidskleuren worden al gauw chic, maar met een etnische tegenhanger houd je toch een casual gevoel.” Even verder: “Het bloemdessin komt op inside out geprinte truitjes en fladderige luxe bloesjes tot jacquard en gebreide jurken. De mix van het grafische en de ruches en de roezels zorgen voor een speels contrast.”
Ho, ho. Even ademhalen. Huidskleuren worden al gauw chic? Etnische tegenhanger? Inside out geprinte truitjes? Fladderige luxe? Roezels?
Ik ben een fan van kleding en mode, maar nu doe ik er even het zwijgen toe.
Didi niet, want: “Het kleurenpalet brengt een prachtige tegenstelling met huidtinten, roze, lever maar ook het donkerste blauw.”
Stop. Stop. Tegenstelling van huidtinten? Is het donkerste blauw ook een huidtint?
Didi denkt dat de aanhouder wint: “Het zachte van de nudes en het strakke lijnenspel maken het een spannend geheel.”
Beste Didi, wat is ‘het’?
Tot slot lees ik: “Je look is effortless, nonchalant en toch eigentijds in deze soepelvallende collectie. Dankzij de feminine touch van deze lijn ga jij je alleen maar mooier voelen.”
Arme vrouwen van mijn leeftijd, wij moeten effortless zijn en eigentijds.
Onze kleding moet soepel vallen, om buikje en andere verschijnselen van ouderdom te verhullen. Dan voelen we ons mooier, zegt Didi.
Nog even over Dolores, ik citeer nog één keer uit de folder: “Deze prachtvrouw past goed bij onze sisterhood, een grote variatie aan vrouwen van verschillende culturen en leeftijden. Dolores staat symbool voor deze vrouwen die met een sociaal voelende en bewuste blik naar de wereld kijken. Herkenbare eigenheid is een welkom gevoel en een harmonieuze aard, dat is Didi.”
Zo zout heb ik het nog niet vaak gegeten.

This entry was posted in Perspectief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.