Lapis lazuli

“Een boom valt niet bij de eerste slag”.
Meradj Ghousi laat zich niet zo gauw klein krijgen. En hij handelt ernaar. Ongeveer een jaar geleden opende hij een kleine galerie in de Keizerstraat met schilderijen van Afghaanse kunstenaars. Maar ook Meradj ondervond de gevolgen van de financiële depressie in ons land: de hand op de knip en dagelijkse leeftocht gaat voor kunstaankopen.
Niet getreurd, onze Afghaanse gast, drie huizen verderop, telde zijn knopen en bedacht een nieuw plan.
Met bravoure en furore heropende hij de galerie, geeft dromen een tweede kans. Hij tentoonstelde kunstwerken afgelopen weekend in de Agnietenkapel.
Nu niet alleen kunst met een Grote K, maar ook mooie armbanden, kettingen, ingezet met stenen, groot en klein van Lapis lazuli, intens azuurblauw.
Royale eigenschappen dicht men deze halfedelsteen toe. Lapis lazuli schept innerlijke vrede, maakt wijs, laat de bezitter objectief zijn, bevordert de creativiteit, is positief voor vriendschappen en liefdesrelaties, verheldert de geest, vormt eerlijke en oprechte overtuigingen, schenkt verlichting. En nog wat meer…
Voor ruim onder tien euro ben ik een gelukkig bezitter geworden van twee sieraden om nek en pols, neem alle kwaliteiten op de koop toe. Wie weet.

Willie Lek-Ruijsink
5 maart 2010

Saravan Galerie
di-vrij 13 uur-17 uur
zat. 9 uur-17 uur
Keizerstraat 47
2801 NJ Gouda
0182-600205
www.kabulgallery.com

This entry was posted in In en om de Keizerstraat. Bookmark the permalink.

Comments are closed.